Wat is Glamping?

 17 December 2015   Huurtent

Wij kregen vanochtend het lijstje van Google binnen: zoekwoorden waarop Nederlanders het afgelopen jaar het meest hebben gezocht.

En zoals je ziet staat de zoekopdracht “wat is glamping” op nummer 2!

Wat is Glamping nu eigenlijk?

Glamping is: kamperen in luxe, glamorous camping, stijlvol kamperen. Glamping is dé trend op kampeergebied. Kamperen maar dan wel heel relaxed in een mooie ingerichte luxe Lodgetent met eigen sanitair of avontuurlijke safaritent. De inrichting bestaat uit leuke loungemeubels of een gezellige picknicktafel op het terras, comfortabele bedden en een complete keukeninrichting soms aangevuld met een mooie buitenkeuken. De tenten zijn veelal ruimer dan een bungalowtent en staan op houten vlonders en hebben een fijn terras. Ook de ruimte rondom de tent is vaak royaler.

Ook de nieuwe modellen stacaravans/vakantiewoningen vallen steeds vaker onder de term Glamping. Deze modellen zijn zo ingericht dat je werkelijk niets te kort komt. Luxe meubels, complete keukeninrichting en vaak ruimer dan een basis stacaravan.

Wij hebben een overzicht van glamping-campings gemaakt zodat je de leukste locaties in Europa snel kunt vinden. Want Glamping is bij onze bezoekers favoriet. Je kunt kiezen uit kleine charmecampings in Frankrijk, Nederland of Italië maar ook de grotere campings in alle Europese vakantielanden. Deze kindvriendelijke grote campings richten vaak een deel van hun camping in met echte Glamping-accommodaties.




Anderen lazen ook onze blogs over  glampingaccommodatienieuwsalgemeenbelevingItaliëKroatiëFrankrijkDuitslandSpanje